Duurzaamheid kent vele facetten. Naast duurzame producten en duurzaam opereren, zien we ook de noodzaak om duurzaam met onze mensen om te gaan. Mensen zijn geen wegwerp dingen die je eenmalig gebruikt en opnieuw kan kopen.

Duurzaamheid betekent verantwoordelijkheid nemen voor de persoonlijke groei en ontwikkeling van medewerkers. Het gaat hier niet alleen om het behouden van mensen binnen de organisatie, maar ook over hun gezondheid, zingeving en capaciteitsopbouw. Hiervoor zal een organisatie een omgeving moeten creëren waar mensen zich kunnen ontplooien en ontwikkelen.

We geven dat nu vorm door  talentenprogramma’s, competentiegericht HR-beleid, gesprekscycli tussen leidinggevende en medewerker gericht op de groei en ontwikkeling van de medewerker. Zet dit het potentieel van de medewerkers vrij?

Ook in leiderschap is er veel veranderd. Was het jaren geleden vooral situationeel leiderschap, de trend van de afgelopen jaren is gericht op meer zelfsturing in teams en dienend leiderschap. En veelal zijn trainingsprogramma’s en coaching ingezet om deze persoonlijke groei aan te wakkeren. Gericht op ontwikkeling van het individu. Kennis vergaren, vaardigheden aanleren, sleutelen aan houding en gedrag.

Wat hebben we tot nu toe geleerd over persoonlijke groei in organisaties? Hoe herken je talent en capaciteiten? Hoe bouw je capaciteit op in anderen? Hoe zorg je ervoor dat het geleerde beklijft in de praktijk? En versterken alle individuele leer-inspanningen elkaar of is 1+1=1,5?

Wat wij hierover weten is dat capaciteit opbouwen verder gaat dan alleen kennis opdoen. Het gaat ook om het opdoen van vaardigheden en ontwikkelen van kwaliteiten en houding die nodig zijn om de capaciteit tot uitdrukking te laten komen. In het handelen wordt de capaciteit zichtbaar. En daar is moed voor nodig, de moed en de overtuiging dat het beter kan.

Maar ook de ruimte om nieuwe stappen te maken, een ruimte die gecreëerd wordt door de leidinggevende; een beweging van controle naar “guidance”.

Wie is Refresh Interactions?

Refresh Interactions is een consultancybedrijf uit Rotterdam. Wij geloven dat de meest succesvolle bedrijven in de toekomst diegene zijn die dynamische en hechte communities kunnen creëren. Een van de belangrijkste punten die wij uitdragen, is dat een community alleen vanuit binnen de organisatie kan worden opgebouwd. En daarom staat het ontwikkelen van capaciteiten centraal in ons werk.

Nieuwe inzichten

Om 16.30 uur starten we met een introductie van het concept dat wordt gepresenteerd door de oprichters van Refresh Interactions: Sjoerd Luteyn en Oscar Mendez Rosa. Na de introductie worden er groepen gevormd die het concept verder uitwerken. Door deelnemers samen en open het gesprek aan te laten gaan, hopen wij te kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeën. Elke organisatie en ieder individu is anders, door samen het proces te doorlopen, helpen we elkaar verder in de transformatie.

Praktische stappen

Mooie gedachten moeten worden omgezet in actie. Tijdens het evenement geven we het thema handen en voeten, zodat u met praktische stappen direct aan de slag kunt gaan in uw organisatie. Schrijf u snel in en neem óók gratis 1 persoon per kaart mee.

Praktische informatie

Wanneer?    13 oktober 2016, vanaf 16:30 uur tot 21:00 (aanvullend een borrel)

Waar?          Rotterdam

Voor wie?    Ondernemers, CEO’s, HR, Change management

Prijs             Tarief €135, excl. BTW

“Early Bird” t/m 12 september 2016 tarief €99 excl. BTW

Per kaart mag je één introducee meenemen. Er zijn maximaal 50 plaatsen voor dit event beschikbaar. Wees dus snel!

Bekijk hieronder de video van een eerdere Transforming Companies into Communites event

Meld je aan voor het event